Samen groeien

  • Begeleiding bij de zoektocht naar de juiste match.

  • Een goede start: ondersteuning voor, tijdens en na adoptie.

  • Begeleiding bij het opbouwen van een vertrouwensrelatie met je hond.

  • Samenleven met meerdere honden.

  • Hond & kind: hoe kunnen ze veilig samenleven?

‚ÄčIk help je graag op weg.
Samen ontdekken we wie jouw hond is, wat hij jou vertelt, hoe je hem kan ondersteunen en wat er nodig is om een onvoorwaardelijke vertrouwensrelatie op te bouwen.

Adoptie is voor mij vanzelfsprekend.
Mijn hart gaat naar elke hond die een nieuwe kans verdient,  ongeacht wat zijn achtergrond is en waar hij geboren is.

Een herplaatsing loopt echter niet altijd van een leien dakje; vaak is dit te wijten aan onrealistische verwachtingen, verkeerde matching, onkunde van de organisatie of een gebrek aan kennis van de adoptant.

Daarom heb ik me toegelegd op het ondersteunen van herplaatsers uit binnen- en buitenland.
Omdat er zoveel buitenlandse honden op mijn pad kwamen en er zoveel meningen en oordelen zijn over deze immigranten, volgde ik de opleiding ‘Specialist Buitenlandse Hond, want in geen enkele andere opleiding die ik voordien volgde, werd ernstige aandacht aan deze honden besteed. Vaak vielen ze onder de algemene noemer ‘zwerfhond’ en werden ze allemaal dezelfde eigenschappen toegedicht.

Dé buitenlandse hond bestaat niet. Wel zijn het individuen met elk een eigen achtergrond. En die achtergrond kan een bepalende rol spelen in hoe een hond zich kan aanpassen, in zijn angsten en onzekerheden en kwetsbaarheden waar jij als adoptant tegenaan loopt.

In de vzw Together Alive gaan we met 'De Wereld van Nellie' op zoek naar een nieuwe liefdevolle thuis voor honden. We doen dit op een unieke manier waarbij de hond doorgaans in zijn gezin blijft tot we een geschikte adoptant vinden.

 

adoptie - buitenlandse hond