Ik was het typische kind dat gek was van dieren.

Of het nu een kat, hond, cavia, hamster of schildpad was, ik zag ze allemaal even graag en was gefascineerd door hun gedrag.

Ondanks mijn grote liefde voor dieren, duurde het lang voor ik een eigen hond had. Sevdah, de asielhond die uiteindelijk in mijn leven kwam, zou mijn maatje zijn en me overal vergezellen. Die droom moest ik opbergen toen Sevdah probleemgedrag vertoonde. Ik deed het nochtans allemaal zoals ik dacht dat het hoorde: hondenschool, wandelen, spelen, trainen, belonen.

Als je een probleem ervaart met je hond, word je overladen met 'goede raad'. Sevdah opgeven was één van de goedbedoelde adviezen: het zou nooit goed komen met deze hond. Opgeven was nooit een optie; ik bleef zoeken naar oplossingen die van Sevdah een evenwichtige hond zouden maken. Na een lange weg  besloot ik zelf een opleiding te volgen en kwam ik bij Geert De Bolster terecht waar ik de connectiemethode leerde kennen. De puzzelstukjes vielen in elkaar: ik had veel te lang symptomen behandeld, ik had ongewenst gedrag willen veranderen zonder te begrijpen waar dit gedrag vandaan kwam. Sevdah is nu een senior en zal altijd een hond blijven met heel wat kwetsbaarheden. Maar door rekening te houden met hoe zij de dingen ervaart, door haar te leren begrijpen en door de omstandigheden voor haar te veranderen, is haar welzijn verbeterd en is onze band sterker dan ooit.

Leuvensesteenweg 423

3070 Kortenberg

BE0716.875.926

BE94 0636 7030 6714

  • Facebook