Sevdah... de hond waar alles mee begon

Daar was ze dan, Sevdah. De eerste hond in mijn volwassen leven. Een adoptiehond van 4 maanden.

Ik had net uit een korte maar zeer destructieve relatie beëindigd en was vastbesloten mijn leven een nieuwe wending te geven.

En Sevdah zou me daarbij helpen. We zouden de beste maatjes worden en de mooiste avonturen beleven. Mijn verwachtingen en dromen waren torenhoog, maar de ontnuchtering kwam snel toen Sevdah gedrag vertoonde waarvan ik niet wist hoe ik ermee moest omgaan. Ik voelde machteloosheid en verdriet...

Als je een probleem ervaart met je hond, word je overladen met 'goede raad'. Sevdah opgeven was één van de goedbedoelde adviezen: het zou nooit goed komen met deze hond. Opgeven was geen optie, sterker nog: het werd mijn missie om van Sevdah een evenwichtige hond te maken. Na een parcours van hondenschool en gedragstherapeuten gehoorzaamde Sevdah, ze had aandacht voor me en toch... er knaagde iets in mij. Het voelde niet goed, ik voelde dat er iets niet klopte.

 

Alles veranderde toen ik een opleiding ging volgen bij Geert De Bolster terecht waar ik de Connectiemethode® leerde kennen. De puzzelstukjes vielen in elkaar: ik had te lang symptomen behandeld, ik had 'ongewenst gedrag' willen veranderen zonder te begrijpen waar dit gedrag vandaan kwam. Te lang had ik enkel vanuit mijn perspectief gekeken en niet begrepen wat Sevdah me vertelde. Het was pijnlijk confronterend, want al die tijd had ik niet alleen de emoties van Sevdah, maar ook mijn eigen emoties onderdrukt.

Mijn hart had me al die tijd het juiste verteld: de naam van Sevdah, 'yearning for love'. Ze wilde gewoon graag gezien worden, ze wilde aanvaard worden zoals ze is.

Sevdah is nu een senior en zal altijd een gevoelig meisje blijven. Onze band is uniek en niet in woorden te vatten.

Ik ben elke dag dankbaar dat ze er is. Dankbaar voor alles wat ze me geleerd heeft, dankbaar dat ze me toont hoe ze zich voelt, dankbaar dat ook zij me aanvaardt zoals ik ben. Dankbaar dat ze haar vertrouwen aan me gaf.

JulieLandrieu_03112021_Kortenberg_Reninka_0018_edited.jpg