top of page

Hoe kan ik je helpen?

Er kunnen vele redenen zijn om hulp te zoeken of een gesprek te willen aangaan:

Koop ik een pup of adopteer ik een volwassen hond? Wat heeft mijn hond nodig om harmonieus te kunnen samenleven met mijn gezin? Wat doe ik wanneer mijn hond gedrag vertoont dat ik ongewenst vind? Hoe kan ik mijn angstige hond helpen?

Wat je vraag ook is, je wordt steeds geholpen op basis van vriendelijke en geweldloze communicatie, met een open blik en zonder oordeel. De begeleiding gebeurt individueel en is op maat van de behoeften van jou en jouw hond. Je kan rekenen op een persoonlijke aanpak waarbij het welzijn van je hond en van jou centraal staan en waarbij ik de tijd neem om naar jullie te luisteren..

JulieLandrieu_03112021_Kortenberg_Reninka_0005.jpg

Samen groeien

 • Begeleiding bij de zoektocht naar een hond.

 • Ondersteuning voor, tijdens en na adoptie.

 • Begeleiding bij het opbouwen van een vertrouwensrelatie met je hond.

 • Samenleven met meerdere honden.

 • Hond & kind: hoe kunnen ze veilig samenleven?

Ik help je graag op weg. Samen ontdekken we wie jouw hond is, wat hij jou vertelt, hoe je hem kan ondersteunen en wat er nodig is om een onvoorwaardelijke vertrouwensrelatie op te bouwen.

JulieLandrieu_03112021_Kortenberg_Reninka_0029.jpg

Samen terug op weg

 • Ondersteuning wanneer je een probleem ervaart.

 • Risicoanalyse na bijtincident.

Wanneer je een probleem ervaart met je hond, kan dit de relatie met je hond en met de andere leden van het gezin grondig verstoren. Het kan je doen twijfelen aan jezelf en mogelijk verlies je het vertrouwen in je hond. Ik ga met jullie op zoek naar wat nodig is om de relatie te herstellen en harmonieus samen te leven.

JulieLandrieu_03112021_Kortenberg_Reninka_0041.jpg

Niet meer samen

 • Hulp bij herplaatsing.

 • Ondersteuning na verlies van een dier.

Soms zijn de omstandigheden van die aard dat een herplaatsing de beste optie is voor alle individuen.

Ik help je bij dit proces in samenwerking met een betrouwbare organisatie.

 

Verdriet om het verlies van een dier wordt vaak niet begrepen. Erkenning is van cruciaal belang bij een rouwproces. Heb je nood aan ondersteuning? Dan ben ik er voor jou.

Tarieven

 • Kennismakingsgesprek: gratis.

(Het kennismakingsgesprek is een verkennend gesprek dat online of telefonisch plaatsvindt.  Er worden nog geen concrete adviezen gegeven.)

 • De begeleiding is op maat van wat jij en je hond nodig hebben. Bij voorkeur werk ik met langere trajecten, maar soms volstaat één sessie. Afhankelijk van de noden van jou en jouw hond wordt een begeleidingsplan opgesteld. Voor de start van de begeleiding ken je de prijs hiervan en weet je duidelijk wat in deze prijs inbegrepen is.

bottom of page